GO-CruiseGO-Cruise
Forgot password?

Persondatapolitik

Persondatapolitik

Virksomhedsoplysninger
Virksomhedsnavn: GO-Cruise ApS
Telefonnummer: 3331 1000
Email: info@go-cruise.dk
Hjemmeside: www.go-cruise.dk

Dine personoplysninger
GO-Cruise ApS (“ også benævnt som GO-Cruise“, ”vi”, ”vores”) respekterer privatlivets fred for vores kunder og besøgende på vores hjemmeside, og vores mål med denne politik er på en klar og gennemskuelig måde at beskrive for dig, hvordan vi indsamler, viser, overfører og gemmer dine oplysninger, så du føler dig sikker på, at dine personoplysninger er lagret sikkert. GO-Cruise udfører al håndtering af personlige data i overensstemmelse med EU’s databeskyttelsesforordning (GDPR) som træder i kraft 25. maj 2018.
Når du giver personoplysninger til os, eller vi indsamler personoplysningerne fra dig, vil oplysninger blive behandlet i overensstemmelse med denne persondatapolitik.

Dataansvarlig
Denne persondatapolitik gælder for tjenester og produkter, som udbydes af GO-Cruise.dk, GO-Cruise.no og GO-Cruise.se. GO-Cruise har dataansvar for de personoplysninger, som er omfattet af denne politik.

Kontaktoplysninger
Du kan kontakte os via mail på info@go-cruise.dk eller via post til GO-Cruise, Vermlandsgade 51, 2 sal, 2300 København S.
Indsamling af personoplysninger

Hvad er en personoplysning?
Personoplysninger er al slags information, som direkte eller indirekte kan relateres til en fysisk levende person. Det gælder f.eks. navn, personnummer, adresse, mailadresse og telefonnummer. Det gælder f.eks. også billetnumre, krypterede data og forskellige typer af elektroniske identiteter som IP-numre, hvis de kan knyttes til fysiske personer.

Hvordan vi indsamler personoplysninger, og hvilke oplysninger vi indsamler
GO-Cruise indsamler personoplysninger på flere måder, men først og fremmest direkte fra dig.

Oplysninger, som indsamles i forbindelse med bestilling og rejsen
Når du bestiller en rejse på GO-Cruise.dk, hos en samarbejdspartner eller i butikken, indsamler vi personoplysninger fra dig for at kunne gennemføre din bestilling. Det er oplysninger om navn, fødselsdato, alder og køn for alle rejsende, som er omfattet af bestillingen samt adresse og kontaktoplysninger for den primære kontaktperson. Når du bestiller rejsen, indsamler vi også betalingsoplysninger for den primære kontaktperson.
Hvis bestillingen omfatter børn, indsamler vi de samme oplysninger som ovenfor vedrørende barnet.
Når du gennemfører en bestilling, som omfatter flere personer, bør du sikre dig om, at alle personer på bestillingen er bekendte med denne persondatapolitik og tillader, at du udleverer deres personoplysninger til os.
Når du gennemfører en rejse med os, indsamler vi også oplysninger om din rejse. Det er udover de ovenstående oplysninger også f.eks. fakturanummer, rejsemål, rejselængde og hvilke øvrige tjenester, som du valgte at benytte under rejsen.
Oplysninger, som indsamles ved personlig kontakt
Vi indsamler personoplysninger fra dig, når du kontakter os, f.eks. via mail, chat, telefon, på kontoret eller på andre måder. Primært indsamler vi de personoplysninger, der er nødvendige for at besvare dit spørgsmål eller behandle din sag. Det er oplysninger om navn og samt kontaktoplysninger som mailadresse eller telefonnummer.
Ved kontakt vil vi også indsamle andre personoplysninger, som du selv vælger at give til os. Det kan f.eks. være oplysninger om allergi, medicinsk tilstand eller andre oplysninger om dig eller andre på din rejse, som er omfattet af bestillingen.
Optagelse af telefonsamtaler
Når du ringer til os på vores hovednummer, kan vi optage vi din samtale og gemmer indspilningen i 200 dage. Dette gør vi for at vide, hvad der er sagt mellem os. Vi kan også anvende samtalen i internt uddannelse og udviklingsarbejde. Vi indsamler dermed og gemmer alle de personoplysninger, som forekommer under samtalen. Du har ret til at bede om, at din samtale ikke bliver optaget. Du har også ret til at bede om, at optagelsen bliver slettet.
Nyhedsmails
Når du vælger at tilmelde dig vores nyhedsmail, som indeholder inspiration og tilbud fra GO-Cruise, indsamler vi dit navn og din mailadresse for at kunne sende mails til dig. Hvis du vælger at give os det, indsamler vi også data om dit postnummer og landet, du bor i.
Oplysninger, som indsamles ved anvendelse af vores digitale ydelser
Når du bruger en af vores hjemmesider eller andre digitale ydelser fra os, indsamler vi oplysninger om din brug af tjenesten. Nogle af disse oplysninger kan være personoplysninger, f.eks. dit IP-nummer. Vi indsamler også oplysninger om, hvordan du navigerer rundt på vores sider, hvilke sider du besøger, hvilke søgninger du foretager og hvilke rejseprodukter, du er interesseret i.
Oplysninger, som indsamles fra en anden end dig
Ved bestilling og kontakt med os i forskellige sammenhænge kan det ske, at en person giver personoplysninger om en eller flere medrejsende. Vores udgangspunkt er, at den, der giver os sådanne oplysninger, har indhentet alle de medrejsendes samtykke til at give sådanne personoplysninger til os. Hvis du ikke selv har foretaget en bestilling, og en anden har foretaget en bestilling, hvor du indgår, indsamler vi personoplysninger om dig fra den pågældende person. Det samme sker, hvis en anden har været i kontakt med os på dine vegne.

Håndtering og lagring af personoplysninger

GO-Cruise’ juridiske grundlag for at behandle dine personoplysninger

GO-Cruise behandler dine personoplysninger i henhold til loven. Det kan ske, at den samme personoplysning behandles både i forbindelse med udførelsen af rejseaftalen, specifikt pga. et samtykke, og fordi oplysningen er nødvendig for at opfylde andre juridiske forpligtelser. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage, og den behandling, som baseres på samtykket, udløber, kan personoplysningen alligevel findes hos os til andre formål. Hovedsageligt behandler vi dine oplysninger for at opfylde en aftale, som du er en part i, såsom rejsevilkår, eller baseret på en legitim interesse som eksempelvis markedsføringsformål.

Administration af din rejse
For at kunne levere de rejseydelser, som du har bestilt hos os, bruger vi dine personoplysninger på forskellige måder. Oplysningerne anvendes til at booke og udstede krydstogtbilletter og rejsedokumenter samt til at foretage hotelbestillinger og gennemføre betaling af de ydelser, du har bestilt. Hvis du har bestilt yderligere ydelser såsom lejebil, udflugtspakker osv., bruges oplysningerne på samme måde til at levere disse ydelser.
Administration af din rejse indbefatter også brugen af dine oplysninger til bogføring, afregning, revision eller kredit.

Gavekort
Når du køber et gavekort eller får et gavekort udstedt til dig, håndterer vi dine personoplysninger for at kunne udstede og administrere gavekortet. Vi benytter modtagerens mailadresse eller mobilnummer for at kunne sende et digitalt gavekort og bestillerens mailadresse for at kunne sende en kopi af bekræftelse. Vi anvender dit navn, adresse og telefonnummer for at kunne udstede og levere fysiske gavekort. Vi håndterer dine betalingsoplysninger for at kunne gennemføre betalingen. Vælger du at skrive personoplysninger i beskedfeltet, indsamler vi disse.

Kundepleje
Vi bruger dine personoplysninger til at give dig service, hvis du kontakter os med spørgsmål, kommentarer eller reklamationer. Vi bruger dit navn og fakturanummer til at identificere dig og din rejse. Vi bruger dine kontaktoplysninger, f.eks. mailadresse og telefonnummer, til at kontakte dig i tilfælde af spørgsmål og andre sager samt for løbende at orientere dig om din kommende rejse og efter rejsen for at høre hvordan rejsen har været. Vi kan også bruge alle de andre personoplysninger, som vi har indsamlet om dig, til at håndtere dit spørgsmål eller din sag, alt efter hvad der er relevant i en bestemt sag.

Udsendelse af information
Når du har bestilt en rejse med os, bruger vi dine personoplysninger til at sende bekræftelse, vigtige oplysninger om din kommende rejse og tilbud relateret til rejsen. Dette sker til den mailadresse, der blev oplyst, da du bestilte rejsen.
Vi sender information om afvigelser som f.eks. tidsændringer og andre ændringer i forhold til din rejse. Disse informationer sendes enten via mail, brev, eller telefonisk, afhængigt af ændringen og de kontaktoplysninger, som har vi har på dig.
Vi sender betalingspåmindelser via mails.

Markedsføring og personalisering
Hvis du har valgt at modtage mails med inspiration og tilbud fra os, bruger vi dine personoplysninger til at sende mailen til dig, og til at tilpasse indholdet i mailen til netop dig. Det gælder din mailadresse, oplysninger om din rejsehistorik, dit brugsmønster og dine præferencer. Ved hjælp af disse data kan vi give dig de tilbud, som vi tror, at du har størst interesse i og fordel af.
På vores hjemmesider bruger vi information om vores brugere til den såkaldte personalisering. Det betyder, at vi bruger de oplysninger, som vi har indsamlet om dig og din brug af vores ydelser til at påvirke, hvordan indholdet på hjemmesiden ser ud, når netop du besøger den. Tilpasningen kan f.eks. være, at vi gemmer og viser oplysninger om de destinationer, som du søgte ved et tidligere besøg på vores hjemmeside, sprogindstillinger samt visning af annoncer og tilbud, som vi tror passer til netop dig og dine rejsepræferencer.

Vi bruger dine personoplysninger til at skabe f.eks. Facebook Custom Audience. Det er i så fald din mailadresse og dit telefonnummer. Hvis du anvender Facebook eller Instagram og er registreret med samme mailadresse eller telefonnummer, kan vi evt. sende målrettet markedsføring til dig på platformen eller på anden måde anvende personificering til at markedsføre mod dig på sociale medier.

Vi gør også brug af personalisering i vores kommunikation og webannoncering på andre hjemmesider end GO-Cruise.dk.
Vi gør også brug af personalisering i vores kommunikation via sociale medier og webannoncering på andre hjemmesider end GO-Cruise.dk.
Til analyse af brugsmønstre og personalisering bruger vi cookies. Læs mere om vores cookiepolitik her.

Udvikling af ydelser og service
Vi bruger de oplysninger, som vi indsamler om vores kunder, til at udvikle og forbedre vores produkter og ydelser. Dette gælder vores digitale ydelser, hvor vi analyserer brugeradfærd for at udvikle, hvordan vi præsenterer oplysninger og kampagner samt udformer funktioner. Dette gælder også udviklingen af vores produkter efter kundernes behov og adfærd og f.eks. for at afhjælpe mangler eller forøge sikkerheden.
Vi bruger anonyme eller anonymiserede data på et aggregeret niveau for at foretage denne type analyse.

Lovbestemmelser
Dine personoplysninger kan også blive behandlet for, at vi skal være i stand til at opfylde forpligtelserne i henhold til love og regler, f.eks. vedrørende sikkerhed og rapportering.

Lagringstider
GO-Cruise følger god skik i rejsebranchen. Vi gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt med henblik på behandling.
Vi gemmer alle de personoplysninger, som vi indsamler, i vores kundedatabase. I kundedatabasen gemmes personoplysninger og rejsehistorik i tre (3) år.
Hvis du reklamerer over en rejse indenfor tre år efter din sidste rejse, gemmer vi alle dine oplysninger i 10 år.
Hvis du er tilmeldt vores mails med inspiration og tilbud, vil vi gemme dine kontaktoplysninger, så længe du vælger at fortsætte med at modtage nyhedsbrevet.
Telefonsamtaler, som optages, gemmes i 200 dage.

De samme personoplysninger kan gemmes flere forskellige steder til forskellige formål. Det kan betyde, at en oplysning, der er fjernet fra et system, fordi den ikke længere er nødvendig, stadig kan findes i et andet system, hvor den gemmes i henhold til en aftale eller til et andet formål, hvor der stadig er behov for personoplysningen.

GO-Cruise’ tekniske og organisatoriske foranstaltninger for sikker behandling af dine personoplysninger
Vi foretager løbende foranstaltninger for at opfylde principperne om ”integreret databeskyttelse og databeskyttelse som standard”. Vi evaluerer løbende risici i den personoplysningsbehandling, der finder sted, og tager de nødvendige forholdsregler for at mindske risikoen.
Vi uddanner løbende vores medarbejdere i spørgsmål om databeskyttelse og har udpeget en databeskyttelsesansvarlig i GO-Cruise, som du kan via mail til info@go-cruise.dk.

Udlevering af personoplysninger

Microsoft

Vi anvender Microsoft Office-produkter og systemydelser til vores interne arbejde. Det betyder, at dine personoplysninger vil blive behandlet af Microsoft, som har været brugt af os som databehandler. Personoplysningerne gemmes af Microsoft i en cloud-tjeneste indenfor EU. Ved en større IT-incident kan Microsoft overføre personoplysningerne til et tredjeland (dvs. et land udenfor EU/EØS). Denne overførsel sker kun for at beskytte data.

Aftalepartnere og IT-leverandører
Vi bruger en bred vifte af IT-services og IT-systemer i vores virksomhed. I nogle af disse gemmes og administreres personoplysninger. Vi respekterer dit privatliv og sikkerheden for dine data i al håndtering. Nogle systemer er installeret lokalt hos os, og det er kun vores personale, som har adgang til disse oplysninger. I disse tilfælde er der ingen overførsel til tredjepart. Nogle systemer er dog cloud-løsninger eller installeret af leverandøren, og det betyder, at vi videregiver personoplysninger til leverandøren. I disse tilfælde er leverandøren vores databehandler og håndterer oplysningerne på vores vegne og efter vores anvisninger.
Interne IT-systemer
Internt håndterer vi personoplysninger i vores kundedatabase, i vores bestillings- og salgssystemer, vores kundeservicesystem og i et system til datahåndtering og dataforbedring. Disse systemer er designet til at kunne levere de ydelser, som du har bestilt fra os, og til at kunne håndtere spørgsmål og kundepleje i forbindelse med udførelsen af disse ydelser. Disse systemer kan håndtere alle de personoplysninger, som vi indsamler.
Webanalysefirmaer
Vi bruger eksterne leverandører til personalisering og analyse af brugeradfærd, brugerfeedback og udviklingsarbejde på vores hjemmesider. Disse virksomheder håndterer personoplysninger som personoplysningsassistent på vores vegne. De personoplysninger, det drejer sig om, er først og fremmest oplysninger, der indsamles via cookies og håndteres på et anonymt eller pseudonymt og aggregeret niveau.
Betalingsløsninger og gavekort
Vi bruger eksterne leverandører til at håndtere betalinger og gavekort. Disse leverandører har adgang til personoplysninger såsom navne, adresser og betalingsoplysninger. Denne håndtering er nødvendig for, at vi skal kunne levere de ydelser, som du har bestilt fra os.
Kontaktydelser
Vi benytter en ekstern leverandør til at tilbyde chatfunktioner på vores hjemmeside. Leverandøren har adgang til de oplysninger, der gives i chatten. Du accepterer leverandørens persondatapolitik, når du starter chatfunktionen.
Vi benytter os af eksterne leverandører til at administrere visse kontaktformularer på vores hjemmesider, som eksempelvis formularen til reklamation og rejseforslag. Disse leverandører får adgang til de personoplysninger, som du oplyste i de respektive formularer.

Leverandører af rejserelaterede ydelser

Rederier
Vi formidler krydstogtrejser med forskellige rederier. Rederierne får adgang til de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne lave en bestilling. Det er oplysninger om navn, fødselsdato, alder, køn og nationalitet for alle rejsende på bestillingen samt adresse og kontaktoplysninger på den primære kontaktperson på af rejsen. Rederierne indsamler også ofte selv oplysninger direkte fra rejsende på krydstogtet. Hvert rederi har ansvaret for håndteringen af de personoplysninger, som du som rejsende giver direkte til rederiet.
Hoteller
Vi tilbyder hoteller i både længere perioder og til individuelle bestillinger på kundens anmodning. Hotellerne, både indenfor og udenfor EU/EØS, har adgang til de personoplysninger, som er nødvendige for, at en bestilling skal kunne foretages. Det vil sige, når det er relevant med oplysninger om navn, fødselsdato, alder og køn for alle passagerer på bestillingen samt adresse og kontaktoplysninger for den hovedrejsende.
Flyselskaber
Vi tilbyder flyrejser forbundet med de udbudte krydstogter. Flyselskaberne får adgang til personoplysninger om de rejsende, der skal rejse med det pågældende flyselskab. Det er navn, fødselsdato, alder, nationalitet og køn for alle passagerer på bestillingen samt adresse og kontaktoplysninger for den primære kontaktperson på rejsen.
Handlingsagenter
Afhængigt af hvilket flyselskab, der bruges til rejsen, og hvilken lufthavn rejsen afgår fra, benyttes forskellige former for handlingsagenter til at udføre tjenesteydelser i forbindelse med rejsen til lufthavnen. Det kan f.eks. dreje sig om check-in og bagagehåndtering. I forbindelse med udførelsen af disse ydelser kan handlingsagenten få adgang til visse personoplysninger, der er nødvendige for at kunne udføre tjenesten.
Du finder hver leverandørs persondatapolitik på deres hjemmeside.
Øvrigt
Hvis du bestiller andre rejserelaterede ydelser via os, både indenfor og udenfor EU/EØS, f.eks. udflugter eller forsikringer eller andre aktiviteter, kan der i relevante tilfælde gives personoplysninger til den person, der skal udføre tjenesten, hvis det er nødvendigt for at levere den bestilte tjeneste. Det kan f.eks. være dit navn, fødselsdato, alder og køn for alle passagerer på bookingen, og adresse og kontaktoplysninger for den hovedrejsende.

Udlevering til tredje land
Da vi arrangerer rejser til hele verden, er nogle af vores partnere (som hoteller og flyselskaber) uden for EU/EØS-området. Det betyder, at personoplysninger kan blive overført til samarbejdspartnere i disse lande til samme formål, som beskrevet ovenfor, når det er nødvendigt for at levere den ydelse, du har anmodet om. Uanset hvilket land, som GO-Cruise sender dine personoplysninger til, har GO-Cruise en forpligtelse til at sikre, at der opretholdes et højt beskyttelsesniveau for dine personoplysninger – hvilket GO-Cruise naturligvis vil gøre.

Dine rettigheder

Nødvendig håndtering af personoplysninger og håndtering på baggrund af samtykket

Persondatabehandling, der er nødvendig for at vi kan opfylde en aftale med dig, for at vi skal opfylde en juridisk forpligtelse eller som er nødvendig i forhold til vores legitime interesse, er tilladt uden samtykke. Hvis vi skal indsamle og håndtere dine personoplysninger til et andet formål kræves derimod, at du accepterer behandlingen. Du giver dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger, når du benytter vores ydelser på GO-Cruise.dk, ved kontakt med vores rejsekonsulenter eller hos en samarbejdspartner.

Tilbagekaldelse af samtykke
Du kan til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os via de kontaktoplysninger, som du finder ovenfor under afsnittet ”Kontaktoplysninger”. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, vil vi slette personoplysningerne og afbryde den behandling, der blev omfattet af dit samtykke.
Det kan ske, at samme personoplysninger behandles både på baggrund af samtykket og fordi oplysningen er nødvendig, eller på grund af andre regler. Det betyder, at selvom du trækker dit samtykke tilbage og den behandling, som er baseret på samtykket, ophører, kan personoplysningerne stadig opbevares hos os til andre formål.

Ret til at få information og ret til kontrol over dine oplysninger
Vil du have information om, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, kan du skriftligt ansøge om dette på ovenstående adresse. Registerudtrækket udleveres efter anmodning og er gratis en gang pr. år.
Du har ret til at anmode om, at oplysningerne om dig skal slettes, suppleres eller korrigeres. Du har også ret til at anmode om, at behandlingen af dine personoplysninger er begrænset til bestemte formål og f.eks. ikke anvendes til direkte reklame eller såkaldt profilering.

Hvad sker der, hvis du ikke vil have, at vi skal håndtere dine personoplysninger?
Nogle personoplysninger er vi nødt til at håndtere for at kunne levere de tjenester og produkter, som du har efterspurgt fra os. Hvis du selv foretager en bestilling på hjemmesiden, er de nødvendige oplysninger markeret, så du tydeligt ser, hvilke det gælder. Vil du ikke oplyse disse oplysninger eller anmoder om, at de bliver slettet, vil vi ikke kunne levere tjenesten eller produktet.
Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev.

Cookies
På GO-Cruise.dk og vores andre hjemmesider bruger vi cookies til at forbedre din oplevelse, til at indsamle oplysninger til vores markedsføring og til at udvikle hjemmesiderne. Oplysningerne gemmes anonymt. Der kan ske, at visse personoplysninger behandles af cookies på GO-Cruise.dk. For denne håndtering gælder foruden vores persondatapolitik også vores cookiepolitik, som du kan læse her.

Hvis du ønsker at klage
Enhver, der mener, at en virksomhed overtræder PDL eller anden lov om privatlivets fred, kan henvende sig til Datatilsynet. Læs mere på Datatilsynets hjemmeside.