GO-CruiseGO-Cruise
Forgot password?

KAHYTSTYPER

imageframe-image
imageframe-image
imageframe-image

Kahytstyper

Der findes et utal af forskellige kahytstyper at vælge imellem på et krydstogtskib. Alt fra indvendige uden vindue til store suiter med egen jacuzzi på balkonen.
Generelt inddeler vi dog kahytter i følgende kategorier: Indvendige, Udvendige med vindue eller koøje, Balkon kahytter og Suiter.
Indenfor hver kategori er der flere typer, hvor prisen generelt stiger jo bedre kahytten er og man betaler oftest mere for en kahyt med en højere placering på skibet.

Alle kahytter på et krydstogtskib har eget bad/toilet, senge, garderobeskab, hårtørrer, pengeskab og tv. Derudover har alle tilknyttet en cabin steward, som er den person, der er ansvarlig for rengøringen af kahytten, og som kommer ca. 2 gange om dagen og gør rent samt klargør til natten.
Nogle kahytter kan tage op til 4 personer, de har slå-ud køjesenge eller sovesofa.

imageframe-image

Indvendige kahytter
Ligger inde i skibet og har ikke udsigt.
Denne kahytstype er som regel den billigste og kan anbefales, hvis man alligevel opholder sig meget rundt på skibet og blot bruger kahytten til at overnatte i.
Kahytten har alle fornødenheder, som de andre kahytter, blot med mindre plads og altså ingen vinduer.

imageframe-image

Udvendige kahytter
Udvendige kahytter har eget vindue/koøje og får dermed dagslys ind i kahytten. Vær opmærksom på, at de udvendige kahytter som regel ligger nederst i skibet og kan have begrænset havudsigt (i form af fx udsigt til redningsbåde), dog ligger de stadig ovenfor vandlinjen, men under balkon kahytterne. Disse kahytter kan anbefales, hvis man ønsker lidt dagslys, men ikke vil betale for en balkon kahyt.

imageframe-image

Balkon kahytter
Disse kahytter har som navnet siger, egen balkon. Har man lyst til at forkæle sig selv, så er en balkon kahyt fantastisk. Forestil dig, at starte dagen med at få morgenmaden på balkonen med udsigt udover havet eller den næste havn krydstogtskibet har lagt til i, imens du har sovet skønhedssøvn.
Denne kahytstype er så efterspurgt, at på de nye, større skibe er over 80% af alle kahytterne balkon kahytter. Det gør heldigvis også prisen på dem relativ overkommelig. I kategorien balkon kahytter, findes også mini-suiter som er de bedst beliggende kahytter.

imageframe-image

Suite med balkon
En suite er den ultimative luksus ombord på et krydstogtskib. Også her findes der mange forskellige typer, hvoraf nogle er større end almindelige balkonkahytter, nogle kan også have mere end et værelse, nogle har egen jacuzzi, nogle findes på et aflukket dæk, hvor man kun kan komme hvis man har en suite, og hvortil der findes eget poolområde. Bor man i suite, så har man oftest også adgang til nogle specialrestauranter og har egen butler eller concierge.